пятница, 27 марта 2020 г.

Година Землі



Година Землі (англ. Earth Hour) — щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи), котра проводиться останньої або передостанньої суботи березня, і закликає людей, організації та комерційні установи вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети. Вперше подія була організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році, та отримала світову підтримку у 2008.


Щорічно у Годину Землі відбувається символічне відключення світла на одну годину (у 2020 році – 28 березня з 20.30) – у домівках, офісах та біля визначних місць і споруд світу. Згасають Лондонське око, театр Сіднею, єгипетські піраміди, міст Ґолден Ґейт в Сан-Франциско, Колізей у Римі, як символи надії на активні дії кожного з нас заради сталого, дружнього до природи світу.


У понад 180 країнах відбуваються тисячі подій – від спільних медитацій до фестивалів та пробігів задля підтримки імпульсу цієї Години.


Цього року Година Землі фізично відзначатиметься по домівках. Наша увага зосереджена на збереженні життів – власного та близьких. І це найприродніша риса кожної живої істоти на Планеті.



Комментариев нет:

Отправить комментарий